

Bakınız >>> FETHİYE >>>
http://www.seyirrehberi.com/tatil-yerleri.aspx?tatil-yeri=fethiye&sayfa=gezilecekyerler
KABAK KOYU
Fethiye’den Antalya’ya doğru yola çıkıldığında Kelebekler Vadisi’nin hemen yanında bulunan Kabak Koyu’na Kabak Vadisi de deniyor. Faralya dolmuşlarıyla sağlanan ulaşım yoluna devam ederseniz Ölü Deniz’e kadar gidebiliyorsunuz.
Kabak Koyu dik bir yamaçtan aşağı kısa bir patika yürüyüşü yapılarak inildikten sonra gelinen vadi yatağının ucunda. Koya vardığınızda karşınıza çıkacak olan masmavi ve tertemiz deniz, bu koyun halen ne kadar bakir kaldığını gösteren en önemli kanıt.
ÇEVREYE DUYARLI
Konaklama merkezi sahipleri de bu doğa mucizesine son derece saygılı. Koyda tek bir ağaç bile kesilmesi yasak ve kamp alanları dışında konaklamaya izin verilmiyor. Elektrik ve suyun bulunmasına rağmen çoğu konaklama merkezinde halen klima bulunmuyor. Eğer sayıları az olan lüks odalarda kalmayacaksanız doğayla iç içe olmaya ve her türlü lüksü unutmaya hazır olmanız gerekiyor.





Yiyecek ve içecek imkânı kaldığınız konaklama merkezine göre değişmekle beraber yine de çoğu yerde sade bir kahvaltı sunuluyor. Zaten sunulan bütün gıdalar o kadar lezzetli ve doğal ki, sade bir zeytin tabağı dahi şimdiye kadar yediğiniz pek çok şeyden daha lezzetli geliyor insana. Bu yüzden yiyecek ve içecek konusunda Kabak Koyu henüz hiç şikâyet almamış. Yine de bu açık büfelerin de son derece mütevazı olduğu unutulmamalı.
KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN
Kabak Koyu’nda dinlenmek isteyenler zeytin ağaçlarının altında kitabını okuyabilir, bungalov evlerde doyasıya deniz manzarası izleyebilir. ⇒


Daha çok macera ve doğa yürüyüşleri için gelmiş olan ziyaretçilerin uğrak yerleri yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan şelale ve çeşitli mağaralar. Kendine güvenen yüzücüler bu mağaralarda keşfedilmemiş yerlerde yüzüyorlar. Hatta mağarada başlayan yolculuklarını karaya yüzerek bitiren ziyaretçiler bile var.

Kabak Koyu’nun zirvesine çıkıp cırcır böceklerinin müziği eşliğinde, hiç kimsenin olmadığı bir yükseklikte deniz manzarasını izlemek ise nefes kesen bir deneyim ⇒

TATİL AKTİVİTELERİ
Kabak Koyu’nda bulunan kamp ve konaklama tesislerinde çeşitli aktiviteler de düzenleniyor. Bu aktiviteler gerek yoga ve meditasyon gibi bu doğal ortamın kalbinde kişiyi iç yolculuğa taşıyan gerekse beraber yemek yapmak, kamp ateşi için malzeme toplamak gibi sosyal grup çalışmaları.
Bu el değmemiş doğada geceleri ise ayrı bir macera. Koyun çevresinde henüz şehirleşme olmadığı ve koy içerisinde de ışık kirliliğine yer verilmediği için geceleri kumsalda uzanıp gökyüzüne bakmak bile bu emsalsiz koyu bir doğa mucizesine dönüştürüyor. Samanyolundaki binlerce yıldızın altında ziyaretçilerin bir kısmı kamp ateşi yakarken bir kısmı gitar çalıp şarkı söylüyor. Deniz sığ ve güvenli olduğu için yıldızların altında denize girenler bile görülüyor.
AKDENİZ SİZİ ÇAĞIRIYOR
Eğer sizde yan yana dizilmiş binaların içinde uyumaktan ve havuza girmekten sıkılmış, iş hayatının yoğun temposundan bunalmış ve doğal yaşamın özlemi içindeyseniz bir doğa tatili sizin için ideal olabilir. Biraz da maceracı ve doğasever bir kişiliğiniz varsa önce Likya Yolu’ndaki onlarca kültürel durakta gezebilir, ondan sonra da Kabak Koyu’na gelerek zeytin ağaçlarının altında, çadırınızda veya ağaç evinizde bu tertemiz doğanın eşsiz güzelliğini doya doya içinize çekebilirsiniz...









Dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olan, 513 km uzunluğundaki Lycia Yolu, Kabak Koyu 'ndan geçiyor...

Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotası. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmış.
Çeşitli kaynaklarca dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösterilir. Parkur üzerinde yer alan Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye'nin en güzel manzarası seçilmiş. Ayrıca dünya üzerinde bir geminin tamamının çıkarılabildiği ilk su altı kazısı bu bölgeden görülebilen Amerikan Koyu'nda yapılmış.
Parkur üzerindeki yerleşim birimlerinde konaklama olanağı mevcut. Parkurun tamamı işaretlenmiş olup sponsor kuruluşlar ve gönüllüler tarafından bakımı yapılmaktadır.
Likya Yolu’nun birinci bölümünde Faralya (Uzunyurt) Köyü, Dodurga Köyü, Sdyma, Pınara - Letoon- Xanthos kentleri ve incecik kumlarıyla eski bir liman bölgesi olan Patara yer alır. İkinci bölümünde Antiphellos, Apollonia, Simena, Myra, Limyra,Rhodiapolis,Gagai,Melanippe,Gelidonia,Edrassa Olympos,Chimaera ve Phaselis bulunur
