Maşukiye Aygır Deresi, Kartepe’nin en üst kısmından başlar ve içerisinde dereler, pınarlar ve büyük küçük su kaynakları bulundurur. Derede bulunan Maşukiye Şelalesi, doğa harikası görüntüsüyle oldukça ilgi çekicidir.

Aygır Deresi ile başlayan yürüyüş, Zegan Deresi’ne kadar devam eder ve ferahlatıcı atmosferiyle mükemmel bir deneyim yaşatır. Yürüyüş boyunca Kartepe’nin oksijen dolu havası, yeşilliği, huzur veren doğası, kuş sesleri, derelerin sesi de ziyaretçilere eşlik eder.

Yürüyüş sonrasında bölgede bulunan alabalık restaurantlarında yemek yiyebilirsiniz. Alabalık, tereyağda mantar ve güveçte peynir de bu restaurantlarda tavsiye edilenler arasında.(Kestane balı ve köy tereyağı ile yapılan kahvaltıdan sonra yer kalırsa kaşarlı mantarlı alabalıkla günü sonlandırmayı deneyebilirsiniz.
)

İstanbul ile Maşukiye arası 129 km . Maşukiye, Kocaeli il merkezine 36 km, Kartepe'ye ise sadece 13 km uzaklıkta.
Maşukiye'ye yakın olan bir diğer nokta ise Sapanca Gölü. Sapanca Gölü, Maşukiye'ye 13 km uzaklıkta. Gölün kıyısında dilediğiniz kadar yürüyüş yapabilir ve bu istisna bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Maşukiye otellerine özellikle hafta sonları yoğun ilgi olsa da, uzun tatiller için de sıkça tercih edilir. Maşukiye'de yer alan oteller her bütçeye hitap eder. Bu nedenle Maşukiye ekonomik tatil isteyenlerin de tercih ettiği dinlence ve tatil beldeleri arasındadır.

Huzur dolu bir tatil ve büyüleyici bir deneyim için Maşukiye Aygır Deresi’ni ziyaret etmeden Kartepe’den kesinlikle dönmeyin.

NOT : Maşukiye sakinleri buranın "Aşıklar köyü" diye de bilindiğini, bir zamanlar yakın yöredeki insanların balayı için bu beldeyi tercih ettiğini, bu yüzden buraya böyle bir isim verildiğini söylerler.
Saklı Bahçe Restaurant ;Saklı Bahçe Restaurant, dört mevsim hizmet veren büyük alana yerleşmiş tesisleri ile Maşukiye Kartepe’nin gözde mekanlarından biri. Restaurant, otantik bir hava verilerek ahşap ve taş işçiliği ile dizayn edilmiş. Bu sebeple hem görüntüsü hem temizliği hem de eşsiz lezzetleri ile göz dolduruyor.
Saklı Bahçe Restaurant’ın vadi içinde dere kenarına konulan kamelyaları ile ıhlamur ağaçları, çınar ağaçlarıi elma ve fındık ağaçlarının gölgeleri altında oluşu ve şelale manzarasının da buna eklenişiyle neden bu kadar sık tercih edildiğinin açıkça göstergesi.
Meşhur köy kahvaltısı ve alabalık özellikle restaurantta özellikle tercih edilenlerden. Yemekten önce servis edilen yöreye özgü mıhlama, acı sos, haydari gibi yiyecekler de oldukça seviliyor. Testide getirilen buz gibi Kartepe suyu ve tandırda pişen köy ekmeği de sunulan sayısız yiyeceğe eşlik ediyor.
Lezzetinin ve manzarasının yanı sıra hijyeni ve hizmeti ile de göz dolduran restaurant, Kartepe gezilerinde
Hikmetiye Camii
Hikmetiye Camii, Derbent yöresinde Osmanlı padişahı II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Abdülhamit’in eşi Habibe Hanım vefat ettikten sonra 1880 senesinde inşa edilmiştir. Dönem içinde tahrip olan caminin yaklaşık 50 yıl önce restorasyonu yapılmıştır.mutlaka uğranması gereken mekanlar arasında yer alıyor.

Uzuntarla Merkez Camii
Uzuntarla Merkez Camii, Kartepe’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunur. Koruma altında bulunan caminin ne zaman yapıldığı bilinmemekle birlikte, 1933 senesinde tamir edildiğini gösteren bir kitabesi vardır.
1999 yılındaki depremde oldukça zarar gören Uzuntarla Merkez Camii, gerçeğine uygun olarak Uzuntarla Cami Derneği tarafından tekrar inşa edilmiştir.


tel. 0 532 332 36 24

